Black Diamond Icon pandelampe

Som mange nok ved har jeg den holdning at en god pandelampe er vigtig, men at der på samme tid er en tendens blandt mange trailløbere til bruge flere penge på en pandelampe end et godt løb i udlandet koster :)

Når folk er ude og købe pandelamper til flere tusinde kroner – med ekstra batterier der også koster en bondegård – for at løbe på stier, syntes jeg lige man bør overveje prioriteterne en gang. Når der står en lampe er lave til løb orienteringsløb om natten er det nok et hint om det er overkill til at følge en sti.

Når det er ude af vejen, så mener jeg at Led Lenser pandelamperne har en fornuftig pris og fint har opfyldt mine krav. Jeg har løbet rigtigt meget – både løb og træning – med både H7 og H14 modellerne, men det skal jo ikke afholde mig fra at prøve andre lamper.

Så da jeg fik tilbudt en Black Diamond Icon til en rigtigt god pris slog jeg til. Pandelampen kan i det store hele sammenlignes med H14, da begge giver ca. 200 lumens lys, bruger 4 x AA batterier der sidder i en boks på baghovedet, men det så ud til at Icon’en var bedre på et vigtigt punkt: H14’erens akilleshæl har for mig altid været batteriskift. Det her at man skal vride et stykke gummi til siden, for derefter at skulle vrikke 4 batterier ud – huske hvilken vej de nye skal vende – og så slutte af med at vride gummiet tilbage.

En ting er at gøre det hjemme på køkkenbordet inden løbeturen starter, noget andet er at gøre det lang ude i bjergene på en overskyet nat i Irland med stive kolde fingre som jeg har prøvet. Icon lampen bruger, ligesom H14, 4 x AA batterier, men de er placeret bag et lille dæksel der nemt åbnes ved at dreje en lille bøjle og så er batterierne lige til at hælde ud – dog skal man også her huske at hvert andet skal vendes om. Så er det bare at dreje bøjlen igen og man er klar til at løbe videre.

Og hele lampen er vandtæt (IPX-7, der betyder op til 30 min under 1 meter vand, hvilket er en del mere end jeg kan holde til :)) sammenlignet med Led Lenser der beskriver deres som vandafvisende. Det skal dog siges at jeg har løbet med både H7 og H14 i regnvejr uden problemer.

Lampen er en smule mindre en H14’eren, men det er småting, og lyset er stort set det samme. Icon’en rækker nok lidt kortere, men omvendt så har den ikke de ”ringe” i midten som kan være lidt irriterende på H14’eren. På Icon kan man også nemt skifte fra ”hovedlyset” til to små dioder når man fx kommer ud på en vej/stor sti – så kan man spare en del på batterierne. De to dioder kan også lyse med rødt, men det er nu ikke noget jeg har benyttet mig af.

Så Icon’en er gået hen og blevet min standard pandelampe – både til træning og løb. Alt efter hvor langt ud i naturen jeg skal, så ryger der enten en H7 eller Petzl e-lite med som reservelampe i rygsækken.

Jeg har ikke set pandelampen til salg i Danmark endnu til private, men kan findes fx i Tyske web-butikker og prisen lægger tæt på den for en Led Lenser.

Det tog så ikke lang tid for Claus Bech at påpege at lampen kan købes her i Danmark, fx hos friluftslageret, tak for det

Og for dem der tænker ja, det er meget fint, men kan man løbe hurtigt med den? Liz Hawker løb UTMB med den i år, så når du løber fra hende kan du sikkert også få en sponsoraftale med en producent af pandelamper og få en af de helt store lamper :)

2 thoughts on “Black Diamond Icon pandelampe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>